Current Affairs Questions for SBI Clerk 2018 | Associate GK Question & Answer

Current Affairs Questions for SBI Clerk

Current Affairs Questions for SBI Clerk 2018

In the SBI Clerk Vacancy is not the exam which makes it difficult for the candidates to clear exam but the difficulty level which eliminate the ordinaries. Hence all the aspirants of the recruitment who want to get selected can rely to the current affairs provided at Chekrs. As in throughout selection process general awareness including current affairs is essential, here you can get the updates which are most helpful for the exam. Also through the questions and answers updated daily from the contemporary events to increase your knowledge for the exam. You can subscribe and receive them daily.

SBI Clerk Top 10 Preparation Tips || SBI Clerk Practice Papers

Q1. Which country wins The Blind Cricket World Cup 2018?

(a) Bangladesh

(b) Sri Lanka

(c) India

(d) Pakistan

Answer: India

Q2. Who is the new governor of Madhya Pradesh in 2018?

(a) JagdishMukhi

(b) Anandiben Patel

(c) Satya Pal Malik

(d) Acharya Dev Vrat

Answer: Anandiben Patel

Q3. The founder and Chairman of World Economic Forum (WEF) Klaus Schwab was born in which country?

(a) Germany

(b) Russia

(c) Afghanistan

(d) Belgium

Answer: Germany

Q4.The Famous Cartoonist who passed away recently in Kolkatawas:

(a) R.K.Laxman

(b) Mario Miranda

(c) Abu Abraham

(d) ChandiLahiri

Answer: ChandiLahiri

Q5. Name the present Director General of National Disaster Response Force of India?

(a) R K Jain

(b) Sanjay Kumar

(c) Ravi JoeshKokku

(d) R. K.Pachnanda

Answer: R. K.Pachnanda

Q6. The Indian Navy’s largest ship Vikramaditya was formally affiliated to which Regiment?

(a) Bihar

(b) Punjab

(c) 11 Gorkha Rifles

(d) Madras

Answer: Bihar

Q7. By which percentage country’s economic growth to improve in 2018-19?

(a) 7.2 percent

(b) 7.3 percent

(c) 6.9 percent

(d) 7.1 percent

Answer: 7.1 percent

Q8. To whom Facebook has appointed American Express CEO which is the first African-American to be on the board.

(a) Kenneth Chenault

(b) Alan Clark

(c) Bruce Hemphill

(d) Markus Jooste

Answer: Kenneth Chenault

Q9. Who is the President of Confederation of Indian Industry (CII)?

(a) Rakesh Bharti Mittal

(b) Uday Kotak

(c) Shobana Kamineni

(d) Aditya Puri

Answer: Shobana Kamineni

Q10. Who inaugurated the 3rd edition of the geo-political conference named as“ Raisina Dialogue”?

(a) Benjamin Netanyahu

(b) MalweynRego

(c)  RaviVenkatesan

(d)  SC Jamir

Answer: Benjamin Netanyahu

Q11. India has signed nine documents to further the cooperation that includes cooperation in Cyber security, cooperation in the field of Petroleum and natural gas etc. With which country India signed this deal?

(a)Sri Lanka

(b) Israel

(c) Myanmar

(d) Bangladesh

Answer: Israel

Q12.  Who is the present Minister of Sports in India?

(a) Vijay Goyal

(b) Rajyavardhan Rathore

(c) Dharmendra Pradhan

(d) Abhinav Bindra

Answer: Rajyavardhan Rathore

Q13.Who is Romania’s Prime Minister who has resigned recently after losing the backing of his party due to internal power struggles?

(a) Mihai Tudose

(b)Abdelaziz Bouteflika

(c)Jose Eduard

(d)Bujar Nishani

Answer: Mihai Tudose

Q14. To which state its first oil refinery has inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?

(a) Maharashtra

(b) Madhya Pradesh

(c) Jharkhand

(e) Rajasthan

Answer: Rajasthan

Q15. Which of the top player has formally confirmed his retirement from football?

(a)Cristiano Ronaldo

(b)Sergio Aguero

(c)Manuel Neuer

(d) Ronaldinho

Answer: Ronaldinho

Q16. Who is the Chairman of National Disaster Management Authority (NDMA)?

(a) Narendra Modi

(b) Alok Prakash

(c) Ram NathKovind

(d) NN Vohra

Answer: Narendra Modi

Q17.  What is the meaning of “MM” in MMTS services provides by post offices?

(a) Mobile Mobile

(b) Mobile Money

(c) Money Money

(d) Management Money

Answer: Mobile Money

Q18. How much amount can be add in senior citizen savings scheme?

(a) INR 25 lakh

(b) INR 30 lakh

(c) INR 10 lakh

(d) INR 15 lakh

Answer: INR 15 lakh

Q19.What is the new interest rate of Post Office MIS Account which was updated on 01st January 2018?

(a) 7.9% per annum payable monthly

(b) 7.3% per annum payable monthly

(c) 7.7% per annum payable monthly

(d) 7.5% per annum payable monthly

Answer: 7.3% per annum payable monthly

Q20. What is the full form of APY in Indian government pension scheme?

(a) Atal Pension Yojana

(b) Aahaar Pension Yojana

(c) Adarsh Pension Yojana

(d) Atal Public Yojana

Answer: Atal Pension Yojana

"Drop your suggestions in below comment box, So we can help you in a better way"


WE KNOW WHAT’S UPCOMING

Add Comment